Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Ε.

Ηράκλειο 4 Μαρτίου 2020
Προς τον Πρόεδρο του
Σ.Ε.Τ.Ε.
κ. Ιωάννη Ρέτσο

Αγαπητέ πρόεδρε ,

Είναι πράγματι μια στιγμή ιδιαίτερη που απασχολεί το σύνολο του τουριστικού κόσμου. Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου παρακολουθούν τις εξελίξεις και προσαρμόζουν την πολιτική τους κατά τα ηθικώς πρέποντα και κατά το συμφέρον τους, που άλλωστε είναι και το μόνο που διαφυλάσσει την ομαλή μετάβαση από αυτήν τη δύσκολη στιγμή σε μια καλύτερη επόμενη. Αντιλαμβάνεστε ότι τα εποχικής λειτουργίας καταλύματα έχουν σημαντικές διαφορές στη λειτουργία τους και στους χρόνους που γίνονται οι κρατήσεις σε σχέση με τα αστικά. Ως εκ τούτου η μεταφορά του δικαιολογημένου άγχους των Ξενοδοχείων πόλεων στα νησιά μας και την υπόλοιπη παραθεριστική Ελλάδα, είναι πρόωρη και μπορεί εύκολα να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και πίεσης. Άλλωστε στα παραθεριστικά ξενοδοχεία της Κρήτης, οι ως σήμερα επιπτώσεις ακόμη σταθμίζονται.

Στην περίπτωση του Thomas Cook, άλλωστε, οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου επέδειξαν, παρά το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν, μια αξιοθαύμαστη στάση και λειτούργησαν όπως αρμόζει σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Η Κρήτη έδειξε γιατί κατέχει τη θέση της στις καρδιές των επισκεπτών της.

Στο μεταξύ παρακολουθούμε, όπως κι εσείς, τις εξελίξεις και συμβουλεύουμε τα μέλη μας αναλόγως, ενώ είμαστε και σε διαρκή επικοινωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Θα δράσουμε όταν κρίνουμε ότι συντρέχει λόγος.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Νικόλας Χαλκιαδάκης Αλέξανδρος Αγγελόπουλος