Οι κρουαζιέρες έχουν μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τους Γερμανούς  με αύξηση κρατήσεων που προσεγγίζει το 33% μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία της GfK.

Τα στοιχεία της Gfk για το οικονομικό έτος 2013/2014 δείχνουν  συνολικά αύξηση πωλήσεων μόλις κατά 2% στα προγράμματα των τουρ οπερέιτορ και ταξιδιωτικών πρακτόρων της Γερμανίας, έναντι του προηγούμενου οικονομικού έτους (Οκτώβριο με Οκτώβριο).

Οι πωλήσεις καλοκαιρινών διακοπών σημειώνουν αύξηση 1,9% μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με τις πωλήσεις της τελευταίας στιγμής για το Μουντιάλ να αναπληρώνουν το χαμένο έδαφος στις κρατήσεις Μαϊου και Ιουνίου, με την ενίσχυση που προσφέρθηκε άλλωστε και από τις μαζικές κρατήσεις στις αρχές του έτους, λόγω των σχολικών διακοπών που φέτος συνέπεσαν τον Αύγουστο σε όλες τις περιοχές της Γερμανίας. Μαζί με την αύξηση 2,5% που σημειώθηκε στις πωλήσεις τον περασμένο χειμώνα, το συνολικό τουριστικό έτος 2013-2014 έκλεισε με αύξηση 2,1%.

Σύμφωνα με την έρευνα της GfK, για το οικονομικό έτος 2014-2015, οι χειμερινές κρατήσεις δεν είχαν καλές αποδόσεις τον προηγούμενο μήνα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις για τον ερχόμενο χειμώνα είναι 6,2% κάτω σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος και ο σωρευτικός ρυθμός ανάπτυξης υποχωρεί κατά 2,6%. Η ζήτηση για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσιάζεται αδύναμη, με πτώση 6,8% σε σχέση με πέρυσι. 

Η έρευνα της GfK δείχνει ακόμα ότι οι Γερμανοί τον προηγούμενο μήνα έσπευσαν να κάνουν πρώιμες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2015, καθώς το 40% των γενικών εσόδων από τις κρατήσεις τον μήνα αυτόν αντιστοιχεί σε αυτές. Οι πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2015 αντιστοιχούν μόνο στο 14% του συνόλου των κρατήσεων που έγιναν το Σεπτέμβριο.

www.tornosnews.gr