Παρουσιάστηκε το νέο πρότυπο πιστοποίησης για τις επιχειρήσεις τουρισμού

Μια σημαντική πρωτοβουία που έχει στόχο να αναδείξει την ιδιαίτερη φιλοξενία και να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο της ΑΝΕΚ Κρήτη Ι. 

Πρόκειται για το νέο πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών επιχειρήσεων με τίτλο «we do local» μια πρωτοβουλία που ανήκει στις εταιρίας Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία, Cosmocert και Local Food Experts με επικεφαλής τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Ανδρέα Μεταξά. 

Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης η πιστοποίηση αυτή στόχο έχει να προβάλλει τις τουριστικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα. Σε πρώτη φαση η πιστοποίηση απευθύνεται σε ξενοδοχεία ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό με σκοπό να προβληθεί και να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο το brand name Κρήτη. 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία τοπικών αρχών και φορέων ενώ στο πλαίσιο αυτό βραβεύτηκαν και οι πρώτες επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια

www.cretalive.gr