1. Αντικαταστήσετε τους συμβατικούς λαμπτήρες με σύγχρονους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.
  2. Ενημερώστε τους πελάτες σας για την  πολιτική αλλαγής στα σεντόνια και πετσέτες στα δωμάτια (π.χ. αλλαγή από πετσέτες όταν τοποθετηθούν στην μπανιέρα ή μετά από ορισμένο διάστημα και όχι καθημερινά)  για να γνωρίζουν ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια οικολογικής διαχείρισης και μείωσης της κατανάλωσης νερού , απορρυπαντικών και ενέργειας που χρειάζονται για το πλύσιμο.
  3. Εάν δεν έχετε αυτόματο σύστημα διακοπής ηλεκτρισμού στα δωμάτια μέσω κάρτας , ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να κλείνουν όλα τα φώτα με την έξοδο από τα δωμάτια τους, και τους εργαζόμενους να σβήνουν τα φώτα όπου δεν είναι απαραίτητα  και να κλείνουν συσκευές, όπως κλιματισμό, ηλεκτρικές εστίες ,τηλεόραση, από τον κεντρικό διακόπτη .
  4. Τοποθετήσετε βρύσες και κεφαλές ντους που περιορίζουν την κατανάλωση νερού. Σύγχρονες εφαρμογές, όπως αυτές που αναμιγνύουν αέρα με νερό, δίνουν την ίδια αίσθηση άφθονης ροής νερού ενώ μειώνουν την κατανάλωση νερού μέχρι και 30%!
  5. Εφαρμόσετε ενεργό σύστημα ανίχνευσης διαρροών νερού ώστε να γίνονται οι επισκευές έγκαιρα. Μια βρύση που στάζει η μια μικρή διαρροή  από καζανάκι, μπορεί να ξοδεύει 20,000 λίτρα νερό τον χρόνο!
  6. Εφόσον το επιτρέπει ο δήμος, ή επιδιώκοντας συνεργασίες με εταιρείες που θα συλλέξουν τις ποσότητες που μαζεύετε, ανακυκλώσετε χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί , ηλεκτρικές συσκευές ,μπαταρίες, καμένα λάδια  και άλλα. Στο σύστημα ανακύκλωσης , εκτός του προσωπικού, πρέπει να εμπλακούν και πελάτες, οι οποίοι μάλιστα θα ενθουσιαστούν και θα σας επαινέσουν.
  7. Φυτέψετε τοπικά φυτά στους κήπους σας: χρειάζονται, συνήθως, λιγότερο νερό και προστατεύουν την ιδιόμορφη βιοποικιλότητα της περιοχής.
  8. Προτιμήσετε προϊόντα με οικολογική σήμανση (π.χ. απορρυπαντικά, χαρτικά κ,α.),και αποφύγετε τις μικρές συσκευασίες, η συσκευασίες που δεν ανακυκλώνονται.
  9. Τοποθετήσετε  ηλιακά συστήματα για την θέρμανση το νερού.
  10. Αναπτύξτε συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας( πχ φωτοβολταικά , γεωθερμίες), και συστήματα ανακύκλωση αποβλήτων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων.