ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Προς :

1. Αξιότιμο Κύριον Πρωθυπουργό

2. Κάθε αρμόδιο Υπουργό .

Έχοντας πληροφορηθεί την πιθανότητα  της υπέρμετρης αύξησης    του Φ.Π.Α. από 6,5% στο 23% στα ξενοδοχεία, στέλνουμε κραυγή  αγωνίας  για την βιωσιμότητα και το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού.

Η συγκεκριμένη αύξηση, θα δημιουργήσει μια ακόμα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων , με τεράστιες παρενέργειες στην οικονομία  και στην απασχόληση, ενώ παράλληλα θα χαθεί η δυναμική του τουρισμού μας, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Ύστερα από την διαβεβαίωση της κυβέρνησης σας , ότι οι όποιες φορολογικές αλλαγές θα ισχύσουν από το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, ΟΛΟΙ οι τουριστικοί επιχειρηματίες, κάτω από το βάρος της μείωσης του αριθμού των αφίξεων , αναγκάστηκαν να μειώσουν με προσφορές  τις τιμές τους , προκειμένου να βοηθήσουμε στην  αύξηση ξένων επισκεπτών στην χώρα μας.

Εάν οι παραπάνω φημολογίες επιβεβαιωθούν, είμαστε υποχρεωμένοι εκ των νέων οικονομικών αποτελεσμάτων που θα διαμορφωθούν , να ακολουθήσουμε τον ένα και μοναδικό δρόμο : ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

Σας ευχαριστούμε

Για την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος

Νίκος Χαλκιαδάκης