Από σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, σε ισχύ οι ρυθμίσεις της ΔΕΗ για διακανονισμό οφειλών

Αγαπητά Μέλη,

Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και ενώσεων μελών της, το ζήτημα των οικονομικών εκκρεμοτήτων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ οδηγείται σε λύση.

Συγκεκριμένα, χθες Τρίτη 16 Ιουνίου, το ΔΣ της ΔΕΗ παρουσίασε «το σχέδιο της ρύθμισης συσσωρευμένων οφειλών προς την επιχείρηση με ευνοϊκούς όρους», το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Σύμφωνα με αυτό, για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα μπορεί να επέρχεται ρύθμιση με προκαταβολή από 10% και διακανονισμό του υπολοίπου σε 8 μέχρι 18 δόσεις, σε συνάρτηση με τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Περαιτέρω, προβλέπεται δυνατότητα ένταξης στις νέες ρυθμίσεις και στους καταναλωτές που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους με όρους λιγότερο ευνοϊκούς, όπως επίσης, μικρότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις σε πελάτες που έχουν επιδείξει μη ορθή συμβατική συμπεριφορά, «στους οποίους παρέχεται η ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των σχέσεών τους με την επιχείρηση».

Ενόψει των ανωτέρω καλούμε τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις όπως σπεύσουν στα γραφεία της ΔΕΗ στα οποία εμπίπτουν, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο γενικός διευθυντής Εμπορίας της επιχείρησης κ. Λάζαρος Καραλάζος θα δίνεται ευκαιρία στα καταστήματα της ΔΕΗ να προχωρούν σε διακανονισμούς σε προσωπική επαφή με τους πελάτες από σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου, συμπληρώνοντας,  «Βέβαια βάζουμε στόχους ανά κατάστημα. Αυτά θα παρακολουθούνται ως προς τις επιδόσεις τους».