Ο Πρόεδρος Χαλκιαδάκης Νικόλαος και το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, συμπαραστέκεται ενεργά στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της χώρας μας, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Το σύνολο του τουριστικού τομέα είναι παρόν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ο Τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας και είναι εθνική ανάγκη να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Η επαπειλούμενη επιβολή δυσβάσταχτα υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στη διαμονή, – σχεδόν τριπλασιασμός, θα είναι καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος με αποτέλεσμα μείωση των αφίξεων και συρρίκνωση της τουριστικής μας περιόδου, αλλά και σημαντικότατη μείωση της απασχόλησης και απώλεια θέσεων εργασίας.

Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό το τεράστιο υφεσιακό μέτρο ενισχύει την φοροδιαφυγή και καταρρακώνει την νομιμότητα.

Τέλος, η αλληλεγγύη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδομένη από το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά και ο τουρισμός ¨επιβάλλεται να βαδίσει στο δρόμο της νομιμότητας¨ και όχι της παρανομίας και της φοροδιαφυγής.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου